sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Pitsiä ja syksyn värejä:)

Kumma juttu, kun näin kesää vasten villasukkamania vain yltyy... No nämä ovat kesäiset ainakin mallin puolesta, mutta oikeasti tosi lämpimät ja nimenomaan yösukat. Malli on kaunis ja helppo seurattava, varmaankin käytän mallia vielä uudestaan.

Malli: Waving Lace Socks kirjasta Favorite Socks
Lanka: Sandnes Lanett, 100 % merinovilla,väri 1001
Puikot: Addi 2 mm
Koko: 38-39
Menekki: 74 g

Puikoilla on lisäksi Opalin käsinvärjätystä Herbstmelodiesta Embossed Leaves Socks, mutta täytyy todeta, että kaunis pitsimalli ei oikein pääse oikeuksiinsa monivärisessä langassa. Herbstmelodiessa on kauniit värit ja yrinkin aloittaa monta mallia, perusjuttua ja ribbiä, mutta tuo lehtimalli vei kuitenkin voiton. Mutta aika sekalaiseltahan se näyttää, ei voi mittää. Koska lanka on marinoitunut jo muutaman kuukauden lipaston lankalaatikossa, mulle tuli pakkomielle neuloa siitä jotakin. Huivi olisi tosin voinut olla parempi valinta...

Rovaniemen käsityömessuilta tarttui mukaan pari Colinetten Jitterbugia, värit Moss ja Fruit Coulis. Onhan Jitterbug määräänsä (110 g/291 m) melkoisen kallista, mutta molemmat värit ovat olleet toivelistalla jo pitkään. Sukkia en ainakaan näistä veivaa, koska merino on käyttösukaksi aivan liian pehmeää. Tein aikaisemmin samaisesta langasta sukat, mutta ne kuluivat puhki muutamassa viikossa. Sammaleenväristä tulee todennäköisesti My So Called Scarf (toivottavasti lanka riittää) ja lilasta myös huivi, jonka mallista ei vielä ole tietoa.
Käsityömessujen anti oli muuten aika köykäinen, vain yksi neulelankojen myyjä. Moneen kertaan on jo pitänyt todeta, että pohjoisen messujen tarjontaa ei voi verrata etelän suurten kaupunkien vastaavaan..
Lueskelin my so called huivin ohjetta, ja tekee hieman tiukkaa ymmärtää hyvälle englannintaitajallekin. No, löytyipä juutuubista tähänkin apua..

2 kommenttia:

.k kirjoitti...

Entäs jos värjäät ne valmiit sukat? Koolasin omat kamalankukertavat sukkani, ja ihan kivat tuli. Ripeesti vaan molemmat kerralla kattilaan, tuli ihan tasanen väri. (Tai siltä ainakin näyttää.)
Ovat konepesuakin kestäneet ihan mukavasti, vähän on väri haalennut mutta ihan tyytyväinen olen ollut.
Täällä kuva ja postasu: http://neulontai.vuodatus.net/blog/759967

MinskuH kirjoitti...

Hauska yhteensattuma, minullakin on ollut puikoilla viimeksi Waving Lace Socksit ja Embossed Leaves Socksit :)